Social freezing. Objednajte sa ❄️.

Staňte sa darkyňou + Darček 🎁.

Social freezing. Objednajte sa ❄️.

Staňte sa darkyňou + Darček 🎁.

Pre neplodné páry je prístup lekárov na klinike asistovanej reprodukcie najdôležitejší

1.5.2023
3 min.
Zaľúbený pár

Problémy s plodnosťou má čoraz viac párov. Niektorí odborníci dokonca tvrdia, že o dvadsať rokov bude väčšina párov potrebovať pri počatí asistenciu odborníkov. Jednou z najznámejších metód asistovanej reprodukcie je in vitro fertilizácia, známa ako IVF. Dôležité je, aby sa páry nebáli osloviť odborníkov aj v tejto oblasti, pomoc môže byť bližšie než čakáte.

Umelé oplodnenie (IVF) ako jedna z foriem liečby neplodnosti

Plodnosť ovplyvňuje najmä životný štýl, profesia, kvalita spánku, ale aj detstvo. Reprodukčné orgány sú obrazom celého nášho života. Ak pár nedokáže otehotnieť pri nechránenom styku 2 roky, je potrebné navštíviť odborníka. Neplodnosť treba chápať ako chorobu párov, a je úžasné, že sa to už dnes dá liečiť. Aj pri tejto chorobe je dôležité spoľahnúť sa na odborníkov a využiť všetky možnosti, ktoré dnes medicína poskytuje. Neplodnému páru sa urobia základné odbery, pri ktorých sa často zistia možné príčiny, ktoré sa dajú vyriešiť bez toho, aby bolo potrebné umelé oplodnenie (oplodnenie mimo tela ženy). Je potrebné, aby sa pár oboznámil zo všetkými možnosťami, ktoré sú na Slovensku k dispozícii.

„Niekedy k oplodneniu páru stačí, aby žena prešla krátkou hormonálnou liečbou alebo prečistenie partnerových spermií, ktoré sa počas ovulácie aplikujú žene priamo do tela. Veľmi dobré výsledky pri IVF máme s natívnym, prirodzeným cyklom, kedy sa nepoužívajú žiadne hormonálne lieky pre stimuláciu vaječníkov, ale využíva sa prirodzená ovulácia ženy. Asistovaná reprodukcia má mnoho podôb, nebojte sa o ňu požiadať,“ hovorí MUDr. Ľuboslava Petrová, popredná odborníčka v oblasti neplodnosti a asistovanej reprodukcie z kliniky Repromedica.

Vyberte si kliniku, ktorej budete dôverovať

Dnes máme na Slovensku niekoľko špičkových pracovísk s moderným vybavením, unikátnymi medikamentmi a odborníkmi na vysokej úrovni. Medzi takéto pracoviská patrí aj klinika asistovanej reprodukcie Repromedica, kde klienti oceňujú diskrétny a priateľský prístup celého personálu. Úspešnosť liečby je totiž tiež otázkou dôvery a pohody pacientov. „Ja som bola prístupom v klinike Repromedica príjemne prekvapená, keďže som mala predtým nie práve dobré skúsenosti. Nič mi nevnucovali, snažili sa mi úprimne pomôcť a hlavne ma povzbudili, čo som vtedy veľmi potrebovala. Mať lekára, ktorému verím, ktorého rešpektujem a ktorý ma chce aj vypočuť, je na nezaplatenie. A takého som našla práve v klinike Repromedica,“ hovorí s vďakou pacientka Veronika, ktorá sa téme umelého oplodnenia venovala aj na svojom blogu.

Darcovský program

Okrem vyššie spomínaných výhod, klinika Repromedica disponuje jedinečnou a najširšou databázou v rámci darcovského programu. Špecializuje sa na pomoc párom, ktoré nemôžu mať dieťa z vlastných zárodočných buniek či už z dôvodu ich nedostatočnej kvality, genetickej záťaže alebo po prekonanej onkologickej liečbe. Keďže disponuje širokou databázou darcov a darkýň, pre klienta vedia vybrať najvhodnejšieho darcu či darkyňu prakticky ihneď, s ohľadom na ich individuálne potreby a priania. Darcovia sú vždy anonymní a vyberajú sa na základe vonkajších znakov (výška, farba očí a vlasov a pod.), ale aj záľub či povahových čŕt. Snaha je nájsť najväčšiu zhodu, čo sa v Repromedice väčšinou bez väčší problémov darí veľmi rýchlo. „Pre niektoré neplodné páry existuje jediná možnosť ako sa stať rodičom – oplodnenie vajíčok partnerky darcovskými spermiami alebo oplodnenie darovaných vajíčok spermiami partnera. Darcovstvo je pre mnohé páry jediná šanca ako si založiť rodinu,“ dodáva MUDr. Petrová. Viac informácii nájdete na www.repromedica.sk.

Originálnu verziu článku nájdete na portály eva.pluska.sk.

Kliknutím na „Súhlasím“ súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom zariadení na zlepšenie navigácie na stránke, analýzu používania stránky a pomoc pri našom marketingovom úsilí. Viac informácií nájdete v našich zásadách o ochrane osobných údajov.